Running with the Bulls i Pamplona | Ticline Travel

Running with the Bulls i Pamplona

Efter att ha skrivit om den kallaste platsen på Jorden, beläget djupt inne I Sibirien, vänder jag nu ner till betydligt varmare breddgrader, närmare bestämt Spanien och Pamplona för att här ta en närmare titt på en riktig adrenalinkick, att springa med tjurarna i Pamplona. Staden Pamplona är belägen norra Spanien, vid foten av bergskedjan Pyrenéerna, inte långt från den franska gränsen. Event här är inte enbart något för deltagarna, även som åskådare kan man få sig en ordentlig adrenalinkick, om man står på rätt plats, vid rätt tillfälle.

Att springa

Har ni funderingar på att springa med tjurarna och ni aldrig tidigare gjort det, då bör ni lära er allt som anses vara farligt och hur man på bästa tänkbara sätt kan undvika det, inte bara för er egen men även för andra deltagares säkerhet. Långt ifrån alla är lämpade att delta i detta event. Det kräver stadiga nerver, snabba reflexer och en person som är i god fysisk form. Ni som funderar på att delta, har ni inte alla dessa tre saker, då rekommenderas ni att INTE delta, just på grund av den höga skaderisken, en risk som stiger markant om man inte uppfyller dessa tre grundpelare.

Har ni för avsikt att springa, då ska ni ta er till området mellan Plaza del Ayuntamiento (City Hall Square) och den rosa utbildningsbyggnaden belägen på Cuesta of Santo Domingo och ni bör vara där innan 07:30 på morgonen, då anmälningen till eventet stänger 07:30. Övriga sträckan som eventet kommer att utspela sig på, bortsett från området nämnt här ovan, måste vara tömt på folk innan klockan 08:00.

Vad är inte tillåtet under eventet

Personer under 18 år är inte tillåtna att delta, inte ens med föräldrars sällskap.0

Man får inte ta sig förbi polisens avspärrningar.

Att stå och titta på evenemanget i områden som har spärrats av och som är strikt förbjudna enligt polisen.

Innan tjurarna släpps, vänta vid ett hörn, en så kallad blind fläck, dörröppning eller ingång till ett etablissemang, längs löpsträckan.

Folk boendes eller arbetandes längs sträckan får inte lämna dörrar eller ingångar öppna. Ansvaret för att dessa hålls stängda faller på hyresgästen eller ägaren.

Strikt förbjudet att springa med tjurarna om man har druckit alkohol eller tagit andra droger.

Att ta med sig saker som inte är lämpade för detta event.

Att ha på sig mindre passande klädsel eller skor.

Man får absolut inte försöka reta upp eller locka på tjurarna på något sätt, under någon del av sträckan eller inne på arenan.

Springa mot tjurarna eller springa bakom dem är även de strikt förbjudet.

Att förhindra tjurarna från att springa genom att hålla fast i dem eller på andra sätt stoppa dem från att ta sig till arenan.

Inte göra något som skulle kunna påverka andra deltagares säkerhet på något sätt.

Ta foton eller selfies under löpningen, eller från staket eller avspärrningar, utan rätt tillstånd.

Ha ha något hängandes i vägen för löparna och tjurarna, hängandes över sträckan där dom springer, är strikt förbjudet utan korrekt tillstånd.

Tänker ni delta, se då till att ni följer dessa regler här ovan samtidigt som ni försöker att ha skoj och ta del av denna enorma upplevelse. Om inte detta kommer få plusen att stiga och öka adrenalinproduktionen, då vet jag inte riktigt vad ni ska pröva på.

Comments are closed.