Upptäck det charmiga Lappland | Ticline Travel

Upptäck det charmiga Lappland

Lappland kan vara lite undanglömt för den vanlige svensken. Detta trots att det är Sveriges största lanskap. Längst upp i norr så finns där en natur och kultur som gör det väl värt ett besök för den ovane.

Upptäck det charmiga Lappland

Fler och fler upptäcker detta och lanskapet blir allt mer populärt som resmål. Turismorganisationer påpekar ofta att det kallas Europas sista vildmark. Det är kanske främst naturen som man tänker på och det är inte utan skäl, det finns fjäll, sjöar att fiska i, möjlighet till att åka skidor och mycket mer. Sveriges högsta berg Kebnekaise är också beläget här, och vandringar där är ett måste. För den som är intresserad av att göra ett besök finns flera hotell att kolla upp på t.ex. Trivago.

Upplevelser

Mycket det som är magiskt med Lappland är de upplevelser man kan ha där, inte sällan kopplade till den alltomslutande naturen. En sådan är utan tvekan det så kallade Norrskenet. Mellan augusti och mars kan detta naturfenomen upplevas runt om här. Abisko nationalpark är det perfekta stället att ta in detta på då det sägs att det syns bäst här. Ett annat fenomen som gör platsen speciell är midnattssolen. Denna gör att det går att uppleva dag även långt efter det borde vara mörkt. Att se natten med dagsljus kan vara en spirituell upplevelse och ge ett nöje för besökare.

I Lappland är skidåkning självklart en av de stora upplevelsemöjligheterna. Det går att göra i den magnifika naturen eller vid någon av flera anläggningar. På vinterhalvåret är detta ofta den roligaste anledningen att komma hit. Snön sägs vara både kvantitativt och kvalitativt väl tilltagen.Samisk kultur är även något som många vill uppleva här. Det går att boka diverse arrangemang för att få del av denna. Ett levnadssätt närmre naturen med renar kan vara just det som en storstadsbo behöver mest.

Samisk kultur är även något som många vill uppleva här. Det går att boka diverse arrangemang för att få del av denna. Ett levnadssätt närmre naturen med renar kan vara just det som en storstadsbo behöver mest.

Sevärdheter

En av de sevärdheter som finns är också en möjlighet till boende, nämligen Ishotellet i Jukkasjärvi. Detta är ett hotell som byggs upp varje år av snö och is. Diverse konstnärer medverkar för att ge det en unik känsla. Det finns på hotellet möjlighet att boka en mängd olika aktiviteter som är typiska för Lappland. Norrskenssafari, hundspannstur, forsränning och isskulptering är bara några av dessa.Treriksröset, där Sverige, Norge och Finland möts är beläget i Lappland. Detta är ett naturskönt område med mycket historia som är värt att uppleva.  Inte minst är det en plats man ofta hört om.

Sevärdheter

Det är självklart inte bara natur som gäller. Många intressanta städer kan vara värda att besöka. Kiruna har både ett nattliv som skrivits om i Vice och kulturhistoriska byggnader för den som gillar det, t.ex. Kirunas kyrka. Det kan även vara bra att ha staden som utgångspunkt för utflykter utåt i landet. Även Luleå kan vara värt ett besök här och till Gammelstads kyrkstad, som finns på Unescos världsarvslista. Boka gärna en vandring eller ett arrangemang för att få en riktig upplevelse. Musikstaden Umeå, med festivaler och konserter, och med många bra lokala band som väntar på att upptäckas blir en bra avslutning eller början på en resa till Lappland.

Comments are closed.